Thursday, February 12, 2009

WIRE WORKS

FOR YEARS I'VE HAD THIS BOX OF THREAD COVERED WIRE, OF VARIOUS GAUGES AND COLORS , THAT WERE USED FOR MILLINERY FOUNDATIONS. WHEN I SAW THIS BOX AT A FLEA, I JUST LOVED THE VINTAGE LOOK OF THIS COVERED WIRE AND HAD TO HAVE IT. I DIDN'T KNOW WHAT I WAS GOING TO DO WITH IT, BUT FROM TIME TO TIME I WOULD TAKE THE BOX OUT AND LOOK THROUGH IT HOPING TO BE INSPIRED. WITH SPRING COMING AND BIRDS RETURNING FROM THEIR WINTER VACATIONS, MY THOUGHTS TURNED TO BIRD CAGES, FRENCH LOOKING BIRD CAGES TO BE EXACT. THE SILK THREAD COVERED WIRE WAS PERFECT FOR THE SIMPLE SHABBY, CAGES I HAD IN MY HEAD. I'VE SOLD A FEW OF THEM IN MY SHOP BEFORE I HAD A CHANCE TO TAKE SOME PICS, SO I MADE A FEW MORE. I LOVE THE WAY THEY TURNED OUT......... AND MY FRENCH BIRDS ARE ENJOYING THEIR NEW HOME!














4 comments:

sepiadreams said...

Love these!!! I can just picture one birdcage large enough to suspend a small chandelier in the center of it....Beautiful Work!!!!...Hugzzz...Tiina...

Wren Cottage said...

Oh goodness!!! They are gorgeous!!!
Thank you so much for stopping by Wren Cottage and your sweet compliment! I hope you are having a beautiful weekend... I'm going to peek around a bit more around your little world!
Thanks again!!
Warmly, Madai ~*~*~*~

debi lynn mattingly said...

OMG!!!! How beautiful and creative...way to go girlfriend! Thank you so much for sharing your loving talents!

xo...deb

Anita said...

oh, the black one is my favorite. spectacular...